“Aranykrumpli” recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 4-5 közepes krumpli (kb 80-90 dkg)
- 3 ek reszelt sajt ( parmezán és trappista)
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- só
- kakukkfű
- 1 mokkásnál fűszerpaprika
- 1 tk zsemlemorzsa
- 1 tk olaj
- 1 koktél paradicsom
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd fél cm-es vastag szeleteket vágunk, utána 4-5 percig sós vízben főzzük.
Egy kerek kerámiatálat kiolajazunk, zsemlemorzsával meghintjük és ebbe belerakjuk a víztől lecsepegtetett krumplit.
Ráöntjük a tejszínt, rászórjuk a reszelt sajtot. Egy evőkanálnyit félreteszünk. Közepébe tesszük a koktél paradicsomot és kakukkfűágat.
180 fokos sütőben alsó-felső sütésen 15 percig sültjük (én ezt az adagot ennyi idő alatt sütöttem), majd rászórjuk a tetejére a zsemlemorzsával, pirospaprikával kevert reszelt sajtot.
Ezt követően visszatoljuk a sütőbe, ropogósra sütjük, közben figyeljük, hogy nehogy megégjen (kb 5 percig sütjük).
Tipp:
Aki nem szereti a parmezán ízét kihagyhatja belőle.
Forrás: https://blog.keva.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.