Aprópecsenye körettel recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg apró hús
- 5 evőkanál olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- só
körethez:
- 6 db közepes nagyságú burgonya
- 2 db zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerkeverék
- kevés pirospaprika
- 1 evőkanál finomliszt
- kevés tej
Elkészítése:
A húst másfél-két centis csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megfuttatjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.
A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.
Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.
Miután alaposan összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »