Aprópecsenye körettel recept

Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg apró hús
- 5 evőkanál olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- só
körethez:
- 6 db közepes nagyságú burgonya
- 2 db zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerkeverék
- kevés pirospaprika
- 1 evőkanál finomliszt
- kevés tej
Elkészítése:
A húst másfél-két centis csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megfuttatjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.
A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.
Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.
Miután alaposan összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »