Aprópecsenye körettel recept
Hozzávalók:
Húshoz:
- 50 dkg apró hús
- 5 evőkanál olaj
- 3 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- őrölt fekete bors
- só
körethez:
- 6 db közepes nagyságú burgonya
- 2 db zsemle
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál fűszerkeverék
- kevés pirospaprika
- 1 evőkanál finomliszt
- kevés tej
Elkészítése:
A húst másfél-két centis csíkokra, a hagymát apró kockákra vágjuk fel. Olajon az egészet megfuttatjuk, majd egy kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
Fokhagymával, sóval és borssal tetszés szerint ízesítjük. Ha a hús kifehéredik, szükség szerint vizet öntünk alá és pároljuk tovább.
A burgonyákat nyersen meghámozzuk, lereszeljük és félretesszük.
Kevés tejben megáztatjuk a zsemléket. Az apróra vágott hagymát forró olajon megpirítjuk. A kinyomkodott zsemlét és a pírított hagymát hozzáadjuk a reszelt burgonyához és ízesítjük fűszerekkel.
Miután alaposan összedolgoztuk evőkanállal beletesszük a forró olajba és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









