Apácafánk vanília sodóval recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
Fánk:
A vizet és a vajat/zsírt feltesszük egy kisebb lábasban takarékon forrni. Mikor felforrt, hozzáadjuk a lisztet.
Ezt a masszát addig keverjük, míg el nem válik az edény aljától/oldalától. Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk a 2 tojást, jól összekeverjük, majd a kezünkkel kis gombócokat formálunk. Kicsit meglapítjuk őket, és forró olajban kisütjük.
Sodó:
A 2 tojássárgáját 6 ek cukorral, a vaníliás cukorral és a 2 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a 2 ek lisztet. Tűzön állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, a 2 tojásfehérjét 2 ek cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a a sodóba.
A fánkokat tányéra tesszük, gazdagon meglocsoljuk a mártással, és tálalhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »