Alma fahéjas bundában recept
Hozzávalók:
- 3 édes alma
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 tk cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- egy csipet só
- liszt (amennyit majd felvesz)
- 0,5 citrom leve
- kb. 5 dl olaj a sütéshez
Forgatáshoz:
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá a tejet és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.
Mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)
Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.
A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.
A alma fahéjas bundában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 2 g