Alma fahéjas bundában recept

Hozzávalók:
- 3 édes alma
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (közepes)
- 1,5 dl tej
- 1,5 dl szénsavas ásványvíz
- 1 tk cukor
- 1 mk őrölt fahéj
- egy csipet só
- liszt (amennyit majd felvesz)
- 0,5 citrom leve
- kb. 5 dl olaj a sütéshez
Forgatáshoz:
- 3 ek kristálycukor
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk őrölt fahéj
Elkészítése:
Az almát hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat, majd vékonyra (kb. 0,5 cm) szeleteljük fel. Ezután csepegtessük meg a citromlével, hogy ne barnuljon meg.
Egy tálba üssük bele a tojást, majd adjuk hozzá a cukrot, egy csipet sót, és az őrölt fahéjat, majd keverjük alaposan össze.
Ezután keverjük hozzá a tejet és a szénsavas ásványvizet, majd annyi lisztet, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk.
Közben egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
Ezután az almaszeleteket először forgassuk bele lisztbe, majd a palacsintatésztába, és óvatosan tegyük bele a felforrósított olajba.
Mérsékeljük a hőfokot, majd az almaszeletek mindkét oldalát süssük szép pirosra. (sütés közben én többször átfordítottam, hogy szép egyenletesen süljön.)
Egy tálcán (vagy nagyobb tányérban) keverjük össze a cukrot és az őrölt fahéjat.
A szép pirosra sült almaszeleteket óvatosan emeljük ki az olajból, majd még forrón forgassuk meg a fahéjas-cukros keverékben. Ezután tálalásig tartsuk melegen.
A alma fahéjas bundában kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 19 g
Zsír: 2 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »