Áfonyás csokis muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 1 csipet só
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 15 dkg kristálycukor
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl tej
- 1 tábla étcsoki /apróra vágva/
- 10 dkg áfonya
Elkészítése:
A lisztet a sütőport és a sót összekeverjük, majd egy picit félretesszük. A cukrot a tojásokkal kihabosítjuk, majd beleöntjük az olajat és a tejet, majd végül a lisztes keveréket.
Amikor a tészta összeállt, akkor beledobjuk a csokidarabkákat és az áfonyát!
A muffin formákat háromnegyedik töltjük, majd kb 15 percig sütjük 170 fokon. (Tűpróba javasolt).
Az adott mennyiségből 15-16 db muffin lesz.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

