10 perces kuglóf recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk majd, a cukorral a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájákat a vaníliás cukorral fehéredésig verjük majd, hozzáöntjük az olajat ,tejet,és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Végük hozzákeverjük a fehérje habot,mazsolát és a citrom héját.
Szilikonos kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe,közepesnél kicsit kisebb lángon kb 40 percet sütjük.
Hagyjuk hűlni majd kiborítjuk a formából, porcukorral hintjük vagy csokival leöntve tálaljuk.
A formát nem szükséges vajazni és lisztezni sem, ebből az adagból egy formára elegendő tészta készül.
Tipp:
A receptet egy újságban találtam nem gondoltam hogy ilyen kevés munkával, ilyen finom eredményt kapok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »

