10 perces kuglóf recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl tej
- 20 dkg liszt
- 1 citrom reszelt héja
- 1 marék mazsola
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk majd, a cukorral a fehérjét kemény habbá verjük.
A sárgájákat a vaníliás cukorral fehéredésig verjük majd, hozzáöntjük az olajat ,tejet,és belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Végük hozzákeverjük a fehérje habot,mazsolát és a citrom héját.
Szilikonos kuglófformába öntjük a masszát, és előmelegített sütőbe,közepesnél kicsit kisebb lángon kb 40 percet sütjük.
Hagyjuk hűlni majd kiborítjuk a formából, porcukorral hintjük vagy csokival leöntve tálaljuk.
A formát nem szükséges vajazni és lisztezni sem, ebből az adagból egy formára elegendő tészta készül.
Tipp:
A receptet egy újságban találtam nem gondoltam hogy ilyen kevés munkával, ilyen finom eredményt kapok.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »