Zsemlemártás recept

Hozzávalók:
- olaj
- liszt
- fokhagyma
- zsemle
- húsleves vagy leveskocka
- ízlés szerint só,bors,pirospaprika
Elkészítése:
Világos-fokhagymás rántást készítek /sok fokhagymával/. Felengedem hidegvízzel és simára keverem. Két-három zsömlét kockára vágok és kevés zsiradékon világosra pirítom. Ráteszem a rántásra, húslevessel felöntöm úgy, hogy ellepje, majd ízlés szerint sózom, borsozom, kevéske pirospaprikával meghintem.
Mártássűrűségűre főzöm. Ha szükséges, vizet öntök utána.
A képen töltött patisszonnal látható
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »