Zöldbabfőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 púpozott ek liszt
- 3-4 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- kevés ecet és cukor
- petrezselyem apróra vágva
Elkészítése:
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a rántás félrehúzzuk és hozzáadjuk a tejfölt és kb 2 dl hideg vizet. ( A rántás nem lesz csomós.) Hozzáadjuk a rántást a forrásban lévő babhoz. Állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt. Sózzuk és ecettel, cukorral ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Magyaros finomságok: 8 recept, amit megéri megnézni
A magyaros ételekben az a legjobb, hogy egyszerre laktatóak, gazdag ízvilág
Tovább olvasom »8 gyümölcsös süti, amit imádni fogsz
A gyümölcsös sütikben az a legjobb, hogy egyszerre frissek, könnyedek és el
Tovább olvasom »8 szuper leves hétvégére
Egy tartalmas leves a hétvégén mindig jó választás, legyen szó kiadós bable
Tovább olvasom »6 sós lepény, ami főételként is megállja a helyét
Ha valami tartalmas, mégis egyszerűen elkészíthető fogásra vágysz, a sós le
Tovább olvasom »11 kipróbált süti recept hétvégére
Egy hétvége sem telhet el egy jó sütemény nélkül! Ha valami igazán finomat
Tovább olvasom »10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »