Zöldbabfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 púpozott ek liszt
- 3-4 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- kevés ecet és cukor
- petrezselyem apróra vágva
Elkészítése:
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a rántás félrehúzzuk és hozzáadjuk a tejfölt és kb 2 dl hideg vizet. ( A rántás nem lesz csomós.) Hozzáadjuk a rántást a forrásban lévő babhoz. Állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt. Sózzuk és ecettel, cukorral ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »