Zöldbabfőzelék recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 púpozott ek liszt
- 3-4 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- kevés ecet és cukor
- petrezselyem apróra vágva
Elkészítése:
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a rántás félrehúzzuk és hozzáadjuk a tejfölt és kb 2 dl hideg vizet. ( A rántás nem lesz csomós.) Hozzáadjuk a rántást a forrásban lévő babhoz. Állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt. Sózzuk és ecettel, cukorral ízesítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.