Zöldbabfőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 2-3 db babérlevél
- 2-3 púpozott ek liszt
- 3-4 ek olaj
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 dl tejföl
- kevés ecet és cukor
- petrezselyem apróra vágva
Elkészítése:
A zöldbabot feltesszük főni a babérlevéllel, sóval és annyi vízzel ami ellepi. A lisztből és olajból világos színű rántást készítünk, melybe beleaprítjuk a fokhagymát is. Ha kész a rántás félrehúzzuk és hozzáadjuk a tejfölt és kb 2 dl hideg vizet. ( A rántás nem lesz csomós.) Hozzáadjuk a rántást a forrásban lévő babhoz. Állandó keverés mellett besűrítjük pár perc alatt. Sózzuk és ecettel, cukorral ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »