Zöldbab kreol módra recept

Hozzávalók:
- 1 kg zöldbab
- 5 dkg vaj vagy olaj
- 1 fej vöröshagyma,
- 2 szép húsos zöldpaprika
- só
- őrölt bors
- 4 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál borecet (vagy fele annyi közönséges ecet)
- 1 kiskanál mustár
- 1 kiskanál currypor
Elkészítés:
A darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajban vagy olajban üvegesre pároljuk, beletesszük a kicsumázott és kockákra vágott zöldpaprikát, a ketchupot, az ecetet, a mustárt (a curryt), sót és borsot. Öt percig pároljuk, majd a zöldbabot beletéve még öt percig forraljuk, vigyázva, nehogy odakapjon. (Az eredeti kreol recept szerint egy kiskanál curry is kerül a mártásba, amitől egészen különleges ízűvé válik az étel.)
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »