Zöldbab kreol módra

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 5 dkg vaj vagy olaj
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 szép húsos zöldpaprika
  • őrölt bors
  • 4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál borecet (vagy fele annyi közönséges ecet)
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kiskanál currypor

Elkészítés:
A darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. Az apróra vágott vöröshagymát a vajban vagy olajban üvegesre pároljuk, beletesszük a kicsumázott és kockákra vágott zöldpaprikát, a ketchupot, az ecetet, a mustárt (a curryt), sót és borsot. Öt percig pároljuk, majd a zöldbabot beletéve még öt percig forraljuk, vigyázva, nehogy odakapjon. (Az eredeti kreol recept szerint egy kiskanál curry is kerül a mártásba, amitől egészen különleges ízűvé válik az étel.)