Gombás zöldbabfőzelék recept

Hozzávalók:
- 30 dkg zöldbab
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 4 ek olaj
- só, bors
- 1 l húsleves
- tárkony
- őrölt pirospaprika
Elkészítése:
Olajon a megpucolt, és felkockázott hagymát, a fokhagymát megpároljuk, meghintjük pirospaprikával. Hozzáadjuk a zöldbabot, és a megpucolt, felkockázott krumplit.
Felöntjük a levessel és sózzuk, fűszerezzük. Közben olajon megpároljuk a gombát, és a leveshez adjuk. Liszttel elkevert tejföllel a levest behabarjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »