Virslis brokkolikrémleves recept

Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10-12 közepes brokkolirózsa
- 3-4 közepes burgonya
- fehérbors, só, ételízesítő, szerecsendió
Habaráshoz:
- liszt
- tejföl
- tej
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a brokkolit és a felkarikázott burgonyát, fűszerezem, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt, összeturmixolom, majd behabarom. Belerakom a karikára vágott virslit, s míg újra összeforr, a virsli is megfől benne.
Tálaláskor sajtot reszelek rá, és pirított kenyérkockákkal szórom meg.
Tipp:
Mivel nem volt itthon főzőtejszínem, így a habaráshoz tejfölt és tejet használtam, amitől ugyanolyan jó íze lett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »