Virslis brokkolikrémleves recept
Hozzávalók:
- 5 dkg margarin
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10-12 közepes brokkolirózsa
- 3-4 közepes burgonya
- fehérbors, só, ételízesítő, szerecsendió
Habaráshoz:
- liszt
- tejföl
- tej
Elkészítése:
A vöröshagymát, fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a brokkolit és a felkarikázott burgonyát, fűszerezem, és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Ha megfőtt, összeturmixolom, majd behabarom. Belerakom a karikára vágott virslit, s míg újra összeforr, a virsli is megfől benne.
Tálaláskor sajtot reszelek rá, és pirított kenyérkockákkal szórom meg.
Tipp:
Mivel nem volt itthon főzőtejszínem, így a habaráshoz tejfölt és tejet használtam, amitől ugyanolyan jó íze lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

