Tökfőzelék baconbe göngyölt sült virslivel recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg gyalult spárgatök
- 1 csokor friss kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 ek kristálycukor
- liszt
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- ételecet
Virslihez:
- virsli (igény szerint)
- szeletelt bacon (annyi szelet, ahány darab virslink van)
Elkészítése:
Kevés olajon a kaprot és a fokhagymát addig pároljuk, míg illatos lesz. Erre rakunk kevés pirospaprikát, majd a tököt is hozzáadjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és kevéske ecetet is öntünk hozzá. Készre főzzük.
Míg fő elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, pár evőkanállal szedünk bele a tök főzővizéből és behabarjuk vele a tököt. Sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük a főzeléket.
A virslit betekerjük a baconnel. Egy tepsibe olajat öntünk, beletesszük a virsliket és ropogósra sütjük. A tökfőzeléket ezzel tálaljuk.
Természetesen más, ízlésünknek jobban megfelelő feltéttel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »