Tökfőzelék baconbe göngyölt sült virslivel recept

Hozzávalók:
- 50-60 dkg gyalult spárgatök
- 1 csokor friss kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy pohár tejföl
- 2-3 ek kristálycukor
- liszt
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
- ételecet
Virslihez:
- virsli (igény szerint)
- szeletelt bacon (annyi szelet, ahány darab virslink van)
Elkészítése:
Kevés olajon a kaprot és a fokhagymát addig pároljuk, míg illatos lesz. Erre rakunk kevés pirospaprikát, majd a tököt is hozzáadjuk. Felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, sózzuk, borsozzuk és kevéske ecetet is öntünk hozzá. Készre főzzük.
Míg fő elkészítjük a lisztből és a tejfölből a habarást, pár evőkanállal szedünk bele a tök főzővizéből és behabarjuk vele a tököt. Sóval, borssal, cukorral és ecettel ízesítjük a főzeléket.
A virslit betekerjük a baconnel. Egy tepsibe olajat öntünk, beletesszük a virsliket és ropogósra sütjük. A tökfőzeléket ezzel tálaljuk.
Természetesen más, ízlésünknek jobban megfelelő feltéttel is elkészíthető.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »