Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tökfőzelék recept

Tökfőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 500 g gyalult tök
    • 1 csokor kapor finomra aprítva
    • 1 fej hagyma
    • 1 kanál cukor vagy cukorpótló
    • kevés 10 %-os ecet
    • 300 g főzőtejszín vagy tejföl
    • 1 kanál liszt a habaráshoz
    • kevés kakukkfű
    • kevés borsikafű
    • kevés só és bors
    • 1 kanál olaj

    Elkészítése:

    A hagymát szeleteljük vékony csíkokra vagy reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyalult tököt. Sózzuk és fedő alatt dinszteljük, időnként megkavarva.

    Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a zöld fűszereket, (ha gondolod csurgass rá kevés ecetet) borsozd meg és párold.

    Ha megpuhult tök (vigyázva, hogy ne főzzük szét) a főzőlevéből keveset kiveszünk és összekeverjük a főzőtejszínnel, majd a lisztet is hozzáadva csomómentesre keverjük.

    A habarást a főzelékhez adjuk és keverés mellett besűrítjük. A legváltozatosabb feltétekkel tálalható, melyek közül néhány: főtt, sült virsli, kolbászfélék, főtt és sült húsok, fasírtfélék, főtt vagy tükörtojás, pörkölt vagy csak a szaftja, de akár önmagában is kitűnő étel. Én sült pulykaszárnytővel készítettem ezúttal és a fokhagymás szaftból is csorgattam a tetejére.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá