Hozzávalók:
Elkészítése:
A hagymát szeleteljük vékony csíkokra vagy reszeljük le nagy lyukú reszelőn, majd kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyalult tököt. Sózzuk és fedő alatt dinszteljük, időnként megkavarva.
Felöntjük kevés vízzel, hozzáadjuk a zöld fűszereket, (ha gondolod csurgass rá kevés ecetet) borsozd meg és párold.
Ha megpuhult tök (vigyázva, hogy ne főzzük szét) a főzőlevéből keveset kiveszünk és összekeverjük a főzőtejszínnel, majd a lisztet is hozzáadva csomómentesre keverjük.
A habarást a főzelékhez adjuk és keverés mellett besűrítjük. A legváltozatosabb feltétekkel tálalható, melyek közül néhány: főtt, sült virsli, kolbászfélék, főtt és sült húsok, fasírtfélék, főtt vagy tükörtojás, pörkölt vagy csak a szaftja, de akár önmagában is kitűnő étel. Én sült pulykaszárnytővel készítettem ezúttal és a fokhagymás szaftból is csorgattam a tetejére.