Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek sertés zsír
- 2 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- almaecet 6%-os
- kapor
- só
Elkészítése
A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom. Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »