Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek sertés zsír
- 2 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- almaecet 6%-os
- kapor
- só
Elkészítése
A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom. Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »