Tökfőzelék recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg gyalult tök, lehet fagyasztott is
- 1 fej vöröshagyma
- 4 ek sertés zsír
- 2 ek finomliszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 2 dl tej
- 1 pohár tejföl
- almaecet 6%-os
- kapor
- só
Elkészítése
A tököt meghámozom, magházát eltávolítom és legyalulom. Ha nem akarok a gyalulással bajlódni, gyalult tököt vásárolok.
A piacokon kapható, ahol még egy csokor kaprot is csomagolnak mellé, ahogy a fagyasztott gyalult tök mellett is van kapor.
Az apró kockára vágott vöröshagymát a zsíron megdinsztelem, majd megszórom a liszttel és világosra pirítom.
Félrehúzom, megszórom pirospaprikával, hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felforralom.
Ha a tök már megpuhult, beleöntöm a tejfölt, ízesítem almaecettel, megforralom, ízlés szerint sózom, ha nagyon besűrűsödik vízzel hígítom.
Tálaláskor még megszórom finomra vágott kaporral.
Sok minden illik mellé, fasírt, pörkölt, lecsó, sült hús, bundás kenyér, tojásrántotta és még sorolhatnám.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


