Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- kis csokor kapor
- kevés pirospaprika
- kevés zsiradék
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát – készítünk egy pörkölt alapot. Erre tesszük rá a tököt és az apróra vágott kaprot. Felengedjük kevés vízzel és rövid ideig főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Feltétnek fasírtot szoktunk enni, ezúttal a hétvégéről megmaradt perecbundás csirke maradéka lett felhasználva.
Tipp:
Feltétnek adhatunk hozzá tükörtojást, fasírtot, rántott húst, rántott sajtgolyókat….
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »