Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- kis csokor kapor
- kevés pirospaprika
- kevés zsiradék
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát – készítünk egy pörkölt alapot. Erre tesszük rá a tököt és az apróra vágott kaprot. Felengedjük kevés vízzel és rövid ideig főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Feltétnek fasírtot szoktunk enni, ezúttal a hétvégéről megmaradt perecbundás csirke maradéka lett felhasználva.
Tipp:
Feltétnek adhatunk hozzá tükörtojást, fasírtot, rántott húst, rántott sajtgolyókat….
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »