Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1/2 kg gyalult tök
- 1 fej vöröshagyma
- kis csokor kapor
- kevés pirospaprika
- kevés zsiradék
- 2 ek tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítése:
Az apróra vágott vöröshagymát kevés zsiradékon megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát – készítünk egy pörkölt alapot. Erre tesszük rá a tököt és az apróra vágott kaprot. Felengedjük kevés vízzel és rövid ideig főzzük. A tejfölt összekeverjük a liszttel, majd besűrítjük vele a főzeléket.
Feltétnek fasírtot szoktunk enni, ezúttal a hétvégéről megmaradt perecbundás csirke maradéka lett felhasználva.
Tipp:
Feltétnek adhatunk hozzá tükörtojást, fasírtot, rántott húst, rántott sajtgolyókat….
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »