Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fej főzőtök vagy fagyasztott tök
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 csokor kapor
- citromlé
Elkészítése: Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,meghintjük pirospaprikával és a gyalult tököt beletéve megsózzuk,egy kevés borsot szórunk rá. Fedő alatt a saját levében puhára pároljuk,a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
Végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük,pár csepp citromlével ízesítjük.
Csirkecombból egy kis pörköltet készítettem és azzal fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »