Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fej főzőtök vagy fagyasztott tök
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 csokor kapor
- citromlé
Elkészítése: Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,meghintjük pirospaprikával és a gyalult tököt beletéve megsózzuk,egy kevés borsot szórunk rá. Fedő alatt a saját levében puhára pároljuk,a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
Végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük,pár csepp citromlével ízesítjük.
Csirkecombból egy kis pörköltet készítettem és azzal fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »