Tökfőzelék recept
Hozzávalók:
- 1 fej főzőtök vagy fagyasztott tök
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 csokor kapor
- citromlé
Elkészítése: Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,meghintjük pirospaprikával és a gyalult tököt beletéve megsózzuk,egy kevés borsot szórunk rá. Fedő alatt a saját levében puhára pároljuk,a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
Végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük,pár csepp citromlével ízesítjük.
Csirkecombból egy kis pörköltet készítettem és azzal fogyasztottuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

