Tökfőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fej főzőtök vagy fagyasztott tök
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 1 ek liszt
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- 1 csokor kapor
- citromlé
Elkészítése: Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát,meghintjük pirospaprikával és a gyalult tököt beletéve megsózzuk,egy kevés borsot szórunk rá. Fedő alatt a saját levében puhára pároljuk,a finomra vágott kaporral fűszerezzük.
Végül a liszttel simára kevert tejföllel besűrítjük,pár csepp citromlével ízesítjük.
Csirkecombból egy kis pörköltet készítettem és azzal fogyasztottuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »