Szárazbabfőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab (bármilyen)
- 3 babérlevél
- 1 tk fokhagymakrém
- 2 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
- olaj
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált sertéscomb
- 1 db tejbe áztatott zsömle kinyomkodva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fokhagymakrém
- 3 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa a kéreghez
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A főzelék:
A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhagyma- és vöröshagyma krémet. A végén rántással besűrítjük. Tányérra szedve tejfölt teszünk rá.
A fasírt:
Az alapanyagokat összekeverjük és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »