Szárazbabfőzelék fasírttal recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab (bármilyen)
- 3 babérlevél
- 1 tk fokhagymakrém
- 2 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
- olaj
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált sertéscomb
- 1 db tejbe áztatott zsömle kinyomkodva
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fokhagymakrém
- 3 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa a kéreghez
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A főzelék:
A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhagyma- és vöröshagyma krémet. A végén rántással besűrítjük. Tányérra szedve tejfölt teszünk rá.
A fasírt:
Az alapanyagokat összekeverjük és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.