Szárazbabfőzelék fasírttal recept

Hozzávalók:
- 25 dkg szárazbab (bármilyen)
- 3 babérlevél
- 1 tk fokhagymakrém
- 2 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- liszt
- olaj
Fasírthoz:
- 1/2 kg darált sertéscomb
- 1 db tejbe áztatott zsömle kinyomkodva
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tk fokhagymakrém
- 3 tk vöröshagymakrém
- só
- bors
- pirospaprika
- zsemlemorzsa a kéreghez
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A főzelék:
A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhagyma- és vöröshagyma krémet. A végén rántással besűrítjük. Tányérra szedve tejfölt teszünk rá.
A fasírt:
Az alapanyagokat összekeverjük és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »