Szárazbabfőzelék fasírttal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg szárazbab (bármilyen)
  • 3 babérlevél
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 2 tk vöröshagymakrém
  • bors
  • pirospaprika
  • liszt
  • olaj

Fasírthoz:

  • 1/2 kg darált sertéscomb
  • 1 db tejbe áztatott zsömle kinyomkodva
  • 1 tojás
  • 1 tk fokhagymakrém
  • 3 tk vöröshagymakrém
  • bors
  • pirospaprika
  • zsemlemorzsa a kéreghez
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A főzelék:
A babot minimum 4 órára beáztatjuk, majd ebben a vízben feltesszük főni a babérlevéllel. Mikor már majdnem puha a bab, beletesszük a sót, borsot, fokhagyma- és vöröshagyma krémet. A végén rántással besűrítjük. Tányérra szedve tejfölt teszünk rá.

A fasírt:
Az alapanyagokat összekeverjük és fél órát pihentetjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk, meghempergetjük zsemlemorzsában, majd bő olajban megsütjük.