Spenót főzelék recept
Hozzávalók:
- 40 dkg mirelit spenót
- húsleveslé
- 2 db zsemle
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
- liszt
- 2-3 dl tej
A tálaláshoz:
- főtt burgonya
- tükörtojás
Elkészítése:
A spenótot hagytam,hogy felengedjen. Húsleveslével feltettem főni,sóval és egy kevés őrölt borssal fűszereztem,majd hozzáadtam a 2 db vízben beáztatott zsemlét,amit előzőleg kifacsartam.
Botmixerrel kipürésítettem.
Olajon a zúzott fokhagymát átfuttattam,majd rátettem 2-3 ek lisztet,zsemleszínűre pirítottam,majd kevés vízzel felengedtem és a főzelékbe öntöttem. Átkevertem és tejjel hígítottam.
Ha nem túl sűrű,akkor a tej el is maradhat.
A burgonyát meghámoztam,megmostam,gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem. Olajon a tojást megsütöttem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »

