Spenót főzelék recept

Hozzávalók:
- 40 dkg mirelit spenót
- húsleveslé
- 2 db zsemle
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- olaj
- liszt
- 2-3 dl tej
A tálaláshoz:
- főtt burgonya
- tükörtojás
Elkészítése:
A spenótot hagytam,hogy felengedjen. Húsleveslével feltettem főni,sóval és egy kevés őrölt borssal fűszereztem,majd hozzáadtam a 2 db vízben beáztatott zsemlét,amit előzőleg kifacsartam.
Botmixerrel kipürésítettem.
Olajon a zúzott fokhagymát átfuttattam,majd rátettem 2-3 ek lisztet,zsemleszínűre pirítottam,majd kevés vízzel felengedtem és a főzelékbe öntöttem. Átkevertem és tejjel hígítottam.
Ha nem túl sűrű,akkor a tej el is maradhat.
A burgonyát meghámoztam,megmostam,gerezdekre vágtam és sós vízben megfőztem. Olajon a tojást megsütöttem.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »