Sóskamártás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sóska (friss, vagy fagyasztott)
- 3 ek olaj, vagy vaj
- 2 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 pohár tejföl
- cukor
- só
Elkészítése:
A sóskát leszárazzuk, és több vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
1 ek olajon, vagy zsíron fedő alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük.
A maradék zsírból, vagy olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a megpárolt sóskát, vagy ha fagyasztottat használunk, amit előzőleg kiolvasztottunk, azt is most adjuk hozzá.
Felöntjük tejjel, elkeverjük, és felforraljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk, ízesítjük sóval és cukorral. Aki nem szereti, ha darabos a sóska, botmixerrel simára turmixolhatja.
Amikor felforrt, elkeverjük benne a tejfölt, egyet rottyantunk rajta, és tálaljuk.
A sóskamártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »