Sóskamártás recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg sóska (friss, vagy fagyasztott)
- 3 ek olaj, vagy vaj
- 2 ek finomliszt
- 3 dl tej
- 1 pohár tejföl
- cukor
- só
Elkészítése:
A sóskát leszárazzuk, és több vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
1 ek olajon, vagy zsíron fedő alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük.
A maradék zsírból, vagy olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a megpárolt sóskát, vagy ha fagyasztottat használunk, amit előzőleg kiolvasztottunk, azt is most adjuk hozzá.
Felöntjük tejjel, elkeverjük, és felforraljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk, ízesítjük sóval és cukorral. Aki nem szereti, ha darabos a sóska, botmixerrel simára turmixolhatja.
Amikor felforrt, elkeverjük benne a tejfölt, egyet rottyantunk rajta, és tálaljuk.
A sóskamártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.27 péntek
Pénteken jól esik valami könnyedebb, de mégis tartalmas fogás – pont ilyene
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.26 csütörtök
Csütörtökre jöhet valami izgalmas, ami kicsit feldobja a hetet – és ezekkel
Tovább olvasom »
Ne keresgélj tovább: ezt a 8 csirkés tésztát imádni fogod
Ha gyors, laktató és isteni vacsorára vágysz, a csirkés tészták mindig jó v
Tovább olvasom »
8 Oreós desszert, amihez még a sütőt sem kell bekapcsolnod
Az Oreo nemcsak magában finom, de desszertek alapanyagaként is verhetetlen
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2024.06.24 kedd
Kedden már kicsit könnyebben vesszük az akadályokat, főleg ha tudjuk, hogy
Tovább olvasom »