Sóskamártás

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 40 dkg sóska (friss, vagy fagyasztott)
  • 3 ek olaj, vagy vaj
  • 2 ek finomliszt
  • 3 dl tej
  • 1 pohár tejföl
  • cukor

Elkészítése:

A sóskát leszárazzuk, és több vízben átöblítjük, majd lecsöpögtetjük.

1 ek olajon, vagy zsíron fedő alatt megpároljuk, közben párszor megkeverjük.

A maradék zsírból, vagy olajból és a lisztből világos rántást készítünk. Hozzáadjuk a megpárolt sóskát, vagy ha fagyasztottat használunk, amit előzőleg kiolvasztottunk, azt is most adjuk hozzá.

Felöntjük tejjel, elkeverjük, és felforraljuk. Ha nagyon sűrű, vízzel hígítjuk, ízesítjük sóval és cukorral. Aki nem szereti, ha darabos a sóska, botmixerrel simára turmixolhatja.

Amikor felforrt, elkeverjük benne a tejfölt, egyet rottyantunk rajta, és tálaljuk.