Sóskamártás recept

Hozzávalók:
- 50 dkg friss sóska
- 1 tk étolaj
- 1 púpozott ek kukoricaliszt
- 1,5 dl növényi tej
- ízlés szerint só
- cukor
Elkészítése:
A sóskát megmossuk, lecsepegtetjük, szárát eltávolítjuk, és apróra felaprítjuk. Célszerű konyhai aprítót használni. Lábasban eloszlatjuk az olajat, beleöntjük a sóskát, enyhén megsózzuk, és takarékon – lefedve – pár perc alatt megpároljuk.
Közben egy tálkában csomómentesre keverjük a lisztet, a cukrot és a tejet. A megpuhult sóskához öntjük a habarást, gyorsan kevergetjük, közben 2 dl vízzel felengedjük. Fedetlenül főzzük tovább, forraljuk fel, majd takarékon – időnként megkeverve – sűrűsödésig főzzük. Tálaláskor apróra vágott sonkát szórjunk a tetejére.
Tipp:
A feltét lehet tükörtojás, fasírozott, vagy burgonyakrokett is. A sóska elég savanyú, ha édesebben szeretitek, több cukor kell hozzá.
A sóskamártás kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 1 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »