Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 2 nagy marék mezei sóska levél
- 1 nagy natúr joghurt
- só
- pici cukor, ki hogy szereti
- tej
- 25 dkg túró
- 2,5 kanál búzadara
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - pár szál metélőhagyma, kapor, zellerzöld ,petrezselyem( mélyhűtött vagy szárított is lehet)
Elkészítése:
A gondosan megmosott sóskaleveleket leszárazzuk, majd egy kis fazékba beledobjuk, és fonnyadásig főzzük.
A joghurtot is hozzáadva botmixerrel pürésítjük, sózzuk, enyhén cukrozzuk, tejjel megfelelő állagúra hígítjuk.
A túrót áttörjük, és a búzadarával, csipet sóval,a tojás sárgájával összedolgozzuk.
A zöld fűszereket megmossuk( ha friss)finomra vágjuk, és a túrós masszába keverjük, majd a felvert tojáshabot is hozzá adjuk.
Letakarva egy órát hűtőben állítjuk, hogy a dara kissé megduzzadjon. Utána enyhén sós vízben, a galuskákra formázott túrót kifőzzük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

