Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 2 nagy marék mezei sóska levél
- 1 nagy natúr joghurt
- só
- pici cukor, ki hogy szereti
- tej
- 25 dkg túró
- 2,5 kanál búzadara
- só
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pár szál metélőhagyma, kapor, zellerzöld ,petrezselyem( mélyhűtött vagy szárított is lehet)
Elkészítése:
A gondosan megmosott sóskaleveleket leszárazzuk, majd egy kis fazékba beledobjuk, és fonnyadásig főzzük.
A joghurtot is hozzáadva botmixerrel pürésítjük, sózzuk, enyhén cukrozzuk, tejjel megfelelő állagúra hígítjuk.
A túrót áttörjük, és a búzadarával, csipet sóval,a tojás sárgájával összedolgozzuk.
A zöld fűszereket megmossuk( ha friss)finomra vágjuk, és a túrós masszába keverjük, majd a felvert tojáshabot is hozzá adjuk.
Letakarva egy órát hűtőben állítjuk, hogy a dara kissé megduzzadjon. Utána enyhén sós vízben, a galuskákra formázott túrót kifőzzük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »