Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sóskakrém zöldfűszeres túrógaluskákkal

Hozzávalók:

  • 2 nagy marék mezei sóska levél
  • 1 nagy natúr joghurt
  • pici cukor, ki hogy szereti
  • tej
  • 25 dkg túró
  • 2,5 kanál búzadara
  • 1 tojás
  • pár szál metélőhagyma, kapor, zellerzöld ,petrezselyem( mélyhűtött vagy szárított is lehet)

Elkészítése:

A gondosan megmosott sóskaleveleket leszárazzuk, majd egy kis fazékba beledobjuk, és fonnyadásig főzzük.
A joghurtot is hozzáadva botmixerrel pürésítjük, sózzuk, enyhén cukrozzuk, tejjel megfelelő állagúra hígítjuk.

A túrót áttörjük, és a búzadarával, csipet sóval,a tojás sárgájával összedolgozzuk.
A zöld fűszereket megmossuk( ha friss)finomra vágjuk, és a túrós masszába keverjük, majd a felvert tojáshabot is hozzá adjuk.

Letakarva egy órát hűtőben állítjuk, hogy a dara kissé megduzzadjon. Utána enyhén sós vízben, a galuskákra formázott túrót kifőzzük.