Sóskafőzelék recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sóskalevél
- cukor
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 tk liszt (pl. rozsliszt)
Elkészítése:
A sóskát alaposan, folyó folyó vízben megtisztítjuk, levelenként jól átmossuk.
Egy fazékban megfőzzük a friss sóskaleveleket, majd turmixoljuk. Egy lábasban felmelegítjük, és izésítjük sóval , cukorral (cukorbetegek folyékony édesítőszerrel ízesítsék).
Közben a tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk vele a sóskát.
Ha túl sűrű lenne, adjunk kevés vizet hozzá.
Főtt krumplival tálaljuk.
A sóskafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »