Sóskafőzelék recept

Hozzávalók:
- 0,5 kg sóskalevél
- cukor
- só
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
- 2 tk liszt (pl. rozsliszt)
Elkészítése:
A sóskát alaposan, folyó folyó vízben megtisztítjuk, levelenként jól átmossuk.
Egy fazékban megfőzzük a friss sóskaleveleket, majd turmixoljuk. Egy lábasban felmelegítjük, és izésítjük sóval , cukorral (cukorbetegek folyékony édesítőszerrel ízesítsék).
Közben a tejfölt a liszttel simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, és behabarjuk vele a sóskát.
Ha túl sűrű lenne, adjunk kevés vizet hozzá.
Főtt krumplival tálaljuk.
A sóskafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »