Sóskafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g sóska
- 2 ek olaj
- 1 ek finomliszt
- 0,3 l tej
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk.
Az olajat felmelegítjük, rátesszük a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej ¾-ével felengedjük, és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, és beleaprítjuk a gerezd fokhagymát.
Kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a tejjel.
Személyenként 1-2 főtt tojással, illetve friss kenyérrel tálaljuk.
A sóskafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »