Sóskafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g sóska
- 2 ek olaj
- 1 ek finomliszt
- 0,3 l tej
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk.
Az olajat felmelegítjük, rátesszük a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej ¾-ével felengedjük, és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, és beleaprítjuk a gerezd fokhagymát.
Kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a tejjel.
Személyenként 1-2 főtt tojással, illetve friss kenyérrel tálaljuk.
A sóskafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »