Sóskafőzelék recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 450 g sóska
- 2 ek olaj
- 1 ek finomliszt
- 0,3 l tej
- só ízlés szerint
- őrölt fekete bors, ízlés szerint
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek cukor
Elkészítése:
A sóskát alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk.
Az olajat felmelegítjük, rátesszük a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.
Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej ¾-ével felengedjük, és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, és beleaprítjuk a gerezd fokhagymát.
Kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a tejjel.
Személyenként 1-2 főtt tojással, illetve friss kenyérrel tálaljuk.
A sóskafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 3 g
Szénhidrát: 10 g
Zsír: 4 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »