Sóskafőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 450 g sóska
  • 2 ek olaj
  • 1 ek finomliszt
  • 0,3 l tej
  • só ízlés szerint
  • őrölt fekete bors, ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek cukor

Elkészítése:

A sóskát alaposan átmossuk, a szárát eltávolítjuk.

Az olajat felmelegítjük, rátesszük a sóskát, és addig fonnyasztjuk, míg a leve nagyjából elfő.

Megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, a tej ¾-ével felengedjük, és elkeverjük. Ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk, borsozzuk, és beleaprítjuk a gerezd fokhagymát.

Kis lángon kevergetve pár perc alatt besűrítjük a tejjel.

Személyenként 1-2 főtt tojással, illetve friss kenyérrel tálaljuk.