Sárgarépa-főzelék recept

Hozzávalók:
- 80 dkg sárgarépa
- 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- tej
- só
- cukor
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk.
A vajon vagy az olajon átsütjük, néhány percig pirítjuk, majd megsózzuk, és először saját levében, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk.
Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egyperces pirítás után annyi vízzel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen a répa alatt.
Megcukrozzuk, végül finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Kellemesen édeskésnek kell lennie, attól függ, hogy menyi cukrot teszünk bele, hogy milyen édes volt a répa.
Ha mirelitből készítjük, két csomag kell ekkora mennyiséghez. A még fagyott répát a forró zsiradékba öntjük, megsózzuk, és öt percig pároljuk.
Utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a tejjel, és a petrezselyemmel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »