Répafőzelék recept

Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 ek margarin
- 1-2 ek liszt
- kb 4-5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A répát megtisztítjuk, majd vastagabb kis hasábokra vágjuk.
A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, rátesszük a répát, összekeverjük, majd felöntjük 4 dl tejjel. Cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Kb 30-35 percig főzzük, ha szükséges, hígítjuk még a maradék tejjel. Végén petrezselyemmel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »