Répafőzelék recept

Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 ek margarin
- 1-2 ek liszt
- kb 4-5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A répát megtisztítjuk, majd vastagabb kis hasábokra vágjuk.
A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, rátesszük a répát, összekeverjük, majd felöntjük 4 dl tejjel. Cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Kb 30-35 percig főzzük, ha szükséges, hígítjuk még a maradék tejjel. Végén petrezselyemmel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »