Répafőzelék recept

Hozzávalók:
- ½ kg sárgarépa
- 1 ek margarin
- 1-2 ek liszt
- kb 4-5 dl tej
- 2 ek cukor
- 1 cs vaniliás cukor
Elkészítése:
A répát megtisztítjuk, majd vastagabb kis hasábokra vágjuk.
A margarint egy edényben felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, kicsit pirítjuk, rátesszük a répát, összekeverjük, majd felöntjük 4 dl tejjel. Cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Kb 30-35 percig főzzük, ha szükséges, hígítjuk még a maradék tejjel. Végén petrezselyemmel ízesítjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »