Sárgaborsó főzelék virslivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 0,5 kg (1csomag) sárgaborsó
- 3-4 szem közepes burgonya
- delikát, bors, só,pirospaprika,
- víz
- 1 kis poharas tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- kevés olaj
Elkészítése:
A sárgaborsót megmosom és egy fazékba teszem. Annyi vizet engedek rá ,hogy ellepje ,vagyis egy kicsit lehet többet. Megtisztítok még 4-5db burgonyát is és ezt is hozzáteszem a borsóhoz főni. Teszek bele 2 ek delikátot ,pici borsot, sót. Addig főzöm míg szinte az egész főzzelek alapú lesz .Mikor ez megvan, akkor leveszem a tűzhelyről és botturmixszal jó alaposan átdolgozom ,szinte krém állagra és ezután hozzáadom a tejfölt és ezt is elturmixolom. 1 fej vöröshagymát összeaprítok és magdísztelem egy kis olajban ,majd egy pici pirospaprikát is adok hozzá és beledarabolok 3 db virslit és egy kicsit még pirít
om, majd a főzelékkel tálalom.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »