Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Gombafasírt:
- gomba(ízlés szerint a mennyiség)
- 1 fej hagyma
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- kenyér, vagy zsemle
- kevés zsemlemorzsa
- bors
- só
Sárgaborsó főzelék:
- 1 zacskó sárgaborsó
- babérlevél
- vegeta,vagy só
- pirospaprika
- liszt
- ízlés szerint fokhagyma (de nem muszáj)
Elkészítése:
A gombafasírthoz a gombát megmossuk, felkockázzuk ,majd megpirítjuk. A kenyér darabokat, vagy a zsemlét vízbe beáztatjuk, az 1 fej vöröshagymát felkockázzuk ,majd a többi hozzávalóval összekeverjük, ahogyan a fasírtot szoktuk. Golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsás panírban kisütjük.ó
A főzelékhez előtte nap beáztattam a borsót, majd másnap leöntöm a vizet róla és átmosom kicsit, majd 1 lábasba öntöm, és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Babérlevelet szórok bele, majd ízesítem vegetával, vagy sóval.
Fedővel letakarom és szétfőlésig főzöm, majd utána ha a borsók szétfőltek, kiveszem a babérlevelet, és paprikás, lisztes, fokhagymás rántást csinálok. Hagyom kicsit besűrűsödni és kész.