Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal recept

Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Gombafasírt:

    • gomba(ízlés szerint a mennyiség)
    • 1 fej hagyma
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kenyér, vagy zsemle
    • kevés zsemlemorzsa
    • bors

    Sárgaborsó főzelék:

    • 1 zacskó sárgaborsó
    • babérlevél
    • vegeta,vagy só
    • pirospaprika
    • liszt
    • ízlés szerint fokhagyma (de nem muszáj)

    Elkészítése:

    A gombafasírthoz a gombát megmossuk, felkockázzuk ,majd megpirítjuk. A kenyér darabokat, vagy a zsemlét vízbe beáztatjuk, az 1 fej vöröshagymát felkockázzuk ,majd a többi hozzávalóval összekeverjük, ahogyan a fasírtot szoktuk. Golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsás panírban kisütjük.ó

    A főzelékhez előtte nap beáztattam a borsót, majd másnap leöntöm a vizet róla és átmosom kicsit, majd 1 lábasba öntöm, és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Babérlevelet szórok bele, majd ízesítem vegetával, vagy sóval.

    Fedővel letakarom és szétfőlésig főzöm, majd utána ha a borsók szétfőltek, kiveszem a babérlevelet, és paprikás, lisztes, fokhagymás rántást csinálok. Hagyom kicsit besűrűsödni és kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá