Sárgaborsó főzelék gomba fasírttal

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Gombafasírt:

  • gomba(ízlés szerint a mennyiség)
  • 1 fej hagyma
  • 1 tojás
  • kenyér, vagy zsemle
  • kevés zsemlemorzsa
  • bors

Sárgaborsó főzelék:

  • 1 zacskó sárgaborsó
  • babérlevél
  • vegeta,vagy só
  • pirospaprika
  • liszt
  • ízlés szerint fokhagyma (de nem muszáj)

Elkészítése:

A gombafasírthoz a gombát megmossuk, felkockázzuk ,majd megpirítjuk. A kenyér darabokat, vagy a zsemlét vízbe beáztatjuk, az 1 fej vöröshagymát felkockázzuk ,majd a többi hozzávalóval összekeverjük, ahogyan a fasírtot szoktuk. Golyókat formázunk belőle, majd zsemlemorzsás panírban kisütjük.ó

A főzelékhez előtte nap beáztattam a borsót, majd másnap leöntöm a vizet róla és átmosom kicsit, majd 1 lábasba öntöm, és felöntöm annyi vízzel hogy ellepje. Babérlevelet szórok bele, majd ízesítem vegetával, vagy sóval.

Fedővel letakarom és szétfőlésig főzöm, majd utána ha a borsók szétfőltek, kiveszem a babérlevelet, és paprikás, lisztes, fokhagymás rántást csinálok. Hagyom kicsit besűrűsödni és kész.