Sárgaborsó főzelék recept
Hozzávalók:
Főzelék:
- 50 dkg sárgaborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleveskocka
- 2 babérlevél
- 1 tk házi paprikakrém
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 tk só
Rántás:
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- 1 mk pirospaprika
Pörkölt:
- 60 dkg csirkeszárny
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- majoránna
- 1 tk házi paprikakrém
- olaj
Elkészítése:
A sárgaborsót beáztatjuk egy éjszakára. Kimossuk és leöblítjük. Feltesszük főni, majd amikor felforr, leszedjük a habját. Ízesítjük sóval, borssal, paprikakrémmel, majd egy húsleves kockát és két babérlevelet teszünk bele. Az elfőtt vizet főzés közben pótoljuk.
Az olajon a lisztet megpirítjuk a fokhagymával és reszelt vöröshagymával. A tűzről levéve pirospaprikát rakunk rá, felöntjük 2 dl vízzel, csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a borsóhoz és keverés közben sűrűre főzzük. Felforraljuk és már kész is.
A pörkölthöz a hagymát apróra vágjuk, majd 1 ek olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről és megszórjuk pirospaprikával, majd kb 1 dl vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a megtisztított húst, majd ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majoránnával és paprikakrémmel. Készre főzzük és a főzelékkel tálaljuk.