Salátafőzelék recept

Hozzávalók:
- 1 fejes saláta
- 30 dkg burgonya
- 1 csokor kapor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 tk cukor
- 1 ek almaecet
- 1 dl napraforgó olaj
- 2 púpozott ek finomliszt
- 175 g tejföl
- só ízlés szerint
Elkészítése:
A krumplit meghámozom, és apró kockára vágom. Kétszer annyi vízben elkezdem főzni. Sózom, és beleteszem a csokor kaprot.
A salátát folyó vízzel jól kimosom, és felaprítom. Ha a krumpli megpuhult, hozzáadom, ízesítem cukorral, ecettel. Addig főzöm, míg a saláta megfonnyad.
Az olajból és lisztből világos rántást készítek. A végén belekeverem az áttört fokhagymát, és kevés hideg vízzel elkeverve a salátához öntöm.
Állandó keverés mellett felforralom, hozzáadom a kevés forró lével simára kevert tejfölt, ha újból felforrt, eltávolítom a kaprot, és tálalom.
A salátafőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 2 g
Szénhidrát: 8 g
Zsír: 10 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »