Salátafőzelék recept

Hozzávalók:
- 4 közepesen nagy fej saláta
- 5 dkg vaj
- 2 csapott evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- cukor
- 1 gerezd fokhagyma
- pár csepp ecet vagy citromlé
- 1 csokor kapor
Elkészítés:
A salátát alaposan megmossuk, cikkekbe vágjuk, és egy kevés sós vízben a fokhagymával puhára főzzük. A vajból a liszttel világos rántást készítünk, besűrítjük vele a salátát, és az ecettel vagy citromlével, cukorral meg a tejföllel ízesítjük. Még egyszer felforraljuk, úgy tálaljuk. Ízesíthetjük finomra vágott kaporral is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A mákos guba ezer arca-pohárdesszerttől tortáig
Unod a hagyományos mákos gubát? Itt az ideje kísérletezni! Összegyűjtöttünk
Tovább olvasom »
8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »