Parajfőzelék húsgombóccal recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Parajhoz:
- 30-40 dkg spenót levél vagy mirelit spenót
- 1 fej fokhagyma
- tej
- 2 ek liszt
- 1 dl olaj
Gombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- pirospaprika
- só
- csipet bors
- 1 fej apróra vágott fokhagyma
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a kisütéshez
Elkészítése:
A spenótot feltesszük főni annyi vízzel ami ellepi. Amikor megfőtt botmixerrel pürésítjük.
Az olajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és zsemleszínűre pirítjuk, majd az összevágott fokhagymát is hozzáadjuk. Hozzáadjuk a mixelt spenóthoz, felöntjük kevés tejjel, sózzuk ízlés szerint és összeforraljuk. (Mindenki maga dönti el, hogy milyen sűrűre szeretné készíteni.)
A gombóc hozzávalóit összedolgozzuk, kis gombócokat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük.
Az elkészült spenóttal tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »