Paradicsomos káposzta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 2 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 5 dl paradicsomszósz
- kevés só
- kevés őrölt bors
- csipet köménymag
- 1 kanál pirospaprika
- 1 kanál étolaj
- 1 kanál liszt
- ízlés szerint cukor és almaecet
- kevés bazsalikom
Elkészítése:
A káposztát vékonyra szeljük vagy legyaluljuk (én jobban szeretem, ha kicsit darabosabb a káposzta).
A hagymát is felszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük.
A káposztát sós, köményes vízben feltesszük főni, annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
A hagymát, fokhagymát megdinszteljük az olajon, rátesszük a lisztet és zsemleszínű rántást készítünk.
A tűzről levéve, elkeverjük benne a paprikát, majd vízzel csomómentesre keverjük. A káposztához hozzáöntjük a paradicsompürét és berántjuk. Sózzuk, borsozzuk és ha úgy kívánja ízlésünk, cukorral, ecettel és aprított bazsalikom levéllel ízesítjük, majd újraforraljuk. Vigyázz, mert ha a bazsalikom sokat fő, elfőnek az illóanyagai!
Feltétként húsgombócot, sült, főtt hússzeletet, fasírtot adhatunk hozzá, de önmagában is finom. Gyerekkoromban sokszor ettem krumplis lángossal is és a végén azzal töröltük ki a tányért.