Húsos paradicsomos káposzta recept
Hozzávalók:
- fél kg sertéscomb vagy karaj
- kb 1 liter házilag eltett paradicsomlé
- 1 kisebb fej káposzta
- csipetnyi majoránna
- kevés cukor
- só,bors
- kb 2 evőkanál zsír vagy olaj
- kb 2 púpozott evőkanál liszt
Elkészítése:
Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, majoránnával ízesítve, én tettem bele pár darab friss paradicsomot is (ha elfőtte a levét nem pótoljuk).
Ha félig megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük.
Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük kevés hideg vízzel, simára keverjük és berántjuk vele a káposztát, kevés cukorral ízesítjük.
Jól összeforraljuk és tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

