Húsos paradicsomos káposzta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • fél kg sertéscomb vagy karaj
  • kb 1 liter házilag eltett paradicsomlé
  • 1 kisebb fej káposzta
  • csipetnyi majoránna
  • kevés cukor
  • só,bors
  • kb 2 evőkanál zsír vagy olaj
  • kb 2 púpozott evőkanál liszt

Elkészítése:

Az apróra felkockázott húst vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, majoránnával ízesítve, én tettem bele pár darab friss paradicsomot is (ha elfőtte a levét nem pótoljuk).

Ha félig megpuhult, beletesszük a legyalult káposztát, felöntjük a paradicsomlével és puhára főzzük.

Zsírból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük kevés hideg vízzel, simára keverjük és berántjuk vele a káposztát, kevés cukorral ízesítjük.

Jól összeforraljuk és tálaljuk.