Mézes mustáros csicsókafőzelék recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál zsír
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csicsóka
- 20 dkg burgonya
- 4 dl alaplé (vagy leveskockából készített)
- 3 db babérlevél
- 3 teáskanál mustár
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg kolbász
Elkészítése:
A zsírt egy közepes lábasban felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zúzott vagy finomra aprított fokhagymát is, és néhány másodpercig együtt pirítjuk.
A megtisztított, kockára vágott csicsókát és burgonyát a hagymás alaphoz adjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a babérleveleket is, és közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
Ha a zöldségek már kellően puhák, a felüket szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a lábasban maradt zöldségeket botmixerrel teljesen krémesre pürésítjük.
A tejfölt simára keverjük a mustárral és a mézzel, majd a pürésített főzelékhez öntjük. Alaposan összekeverjük, és néhány perc alatt lassú tűzön összeforraljuk. Visszatesszük a félretett, darabos zöldségeket is, hogy textúrát adjanak a főzeléknek.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben zsírjára sütjük, amíg ropogós chipseket kapunk. A kisült zsírt félretesszük tálaláshoz.
A főzeléket tányérokra szedjük, majd a tetejét a ropogós kolbász chipsszel és a kolbászból kisült zsírral meglocsolva kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »