Mézes mustáros csicsókafőzelék recept

Hozzávalók:
- 2 evőkanál zsír
- 1 közepes hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg csicsóka
- 20 dkg burgonya
- 4 dl alaplé (vagy leveskockából készített)
- 3 db babérlevél
- 3 teáskanál mustár
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál méz
- 10 dkg kolbász
Elkészítése:
A zsírt egy közepes lábasban felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zúzott vagy finomra aprított fokhagymát is, és néhány másodpercig együtt pirítjuk.
A megtisztított, kockára vágott csicsókát és burgonyát a hagymás alaphoz adjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a babérleveleket is, és közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
Ha a zöldségek már kellően puhák, a felüket szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a lábasban maradt zöldségeket botmixerrel teljesen krémesre pürésítjük.
A tejfölt simára keverjük a mustárral és a mézzel, majd a pürésített főzelékhez öntjük. Alaposan összekeverjük, és néhány perc alatt lassú tűzön összeforraljuk. Visszatesszük a félretett, darabos zöldségeket is, hogy textúrát adjanak a főzeléknek.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben zsírjára sütjük, amíg ropogós chipseket kapunk. A kisült zsírt félretesszük tálaláshoz.
A főzeléket tányérokra szedjük, majd a tetejét a ropogós kolbász chipsszel és a kolbászból kisült zsírral meglocsolva kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »