Hozzávalók:
Elkészítése:
A zsírt egy közepes lábasban felhevítjük, majd üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a zúzott vagy finomra aprított fokhagymát is, és néhány másodpercig együtt pirítjuk.
A megtisztított, kockára vágott csicsókát és burgonyát a hagymás alaphoz adjuk, majd felöntjük az alaplével. Beletesszük a babérleveleket is, és közepes lángon, fedő alatt főzzük, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
Ha a zöldségek már kellően puhák, a felüket szűrőkanállal kiemeljük, és félretesszük. A babérleveleket eltávolítjuk, majd a lábasban maradt zöldségeket botmixerrel teljesen krémesre pürésítjük.
A tejfölt simára keverjük a mustárral és a mézzel, majd a pürésített főzelékhez öntjük. Alaposan összekeverjük, és néhány perc alatt lassú tűzön összeforraljuk. Visszatesszük a félretett, darabos zöldségeket is, hogy textúrát adjanak a főzeléknek.
A kolbászt vékony karikákra vágjuk, és egy száraz serpenyőben zsírjára sütjük, amíg ropogós chipseket kapunk. A kisült zsírt félretesszük tálaláshoz.
A főzeléket tányérokra szedjük, majd a tetejét a ropogós kolbász chipsszel és a kolbászból kisült zsírral meglocsolva kínáljuk.