Medvehagyma főzelék zöldségesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 nagy burgonya
- 2 chili
- 1 füstölt ízű leveskocka
- olívaolaj
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 dl víz
- medvehagymavirág
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, a krumplit kockára vágjuk, a többi zöldséget felvágjuk.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, ebben megpirítjuk a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beletesszük a medvehagymát is. Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarjuk a főzeléket.
Tálaláskor szedünk egy tányérba a főzelékből, díszítjük medvehagymavirágokkal és chili paprikával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Húsimádóknak ajánlva – sajttal, gombával, zöldséggel rakott fogások
Ha egy igazán kiadós, szaftos, mutatós fogásra vágysz, ezek a rakott és töl
Tovább olvasom »
Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »