Medvehagyma főzelék zöldségesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 nagy burgonya
- 2 chili
- 1 füstölt ízű leveskocka
- olívaolaj
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 dl víz
- medvehagymavirág
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, a krumplit kockára vágjuk, a többi zöldséget felvágjuk.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, ebben megpirítjuk a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beletesszük a medvehagymát is. Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarjuk a főzeléket.
Tálaláskor szedünk egy tányérba a főzelékből, díszítjük medvehagymavirágokkal és chili paprikával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »