Medvehagyma főzelék zöldségesen recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csokor medvehagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 újhagyma zöldjével
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 nagy burgonya
- 2 chili
- 1 füstölt ízű leveskocka
- olívaolaj
- 1 ek vaj
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 2 ek liszt
- 5 dl víz
- medvehagymavirág
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát feldaraboljuk, a krumplit kockára vágjuk, a többi zöldséget felvágjuk.
Egy fazékban kevés olívaolajon megolvasztjuk a vajat, ebben megpirítjuk a hagymát, majd a medvehagyma kivételével beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Fűszerezzük.
Amikor a zöldségek már csaknem puhák, beletesszük a medvehagymát is. Néhány perccel később a lisztes tejföllel behabarjuk a főzeléket.
Tálaláskor szedünk egy tányérba a főzelékből, díszítjük medvehagymavirágokkal és chili paprikával.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »