Szalonnás lencse recept
Hozzávalók:
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 szem apró hagyma
- 40 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zellergumó
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk, a szalonnát felszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd a megtisztított, egészben hagyott hagymát beledobjuk. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, és félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a megtisztított, kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük el kidobni belőle!) Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

