Szalonnás lencse recept

Hozzávalók:
- 20 dkg húsos füstölt szalonna
- 10 szem apró hagyma
- 40 dkg lencse
- 1 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis darabka zellergumó
- 1 nagy gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 dl tejföl
- só
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A lencsét kiválogatjuk, és előző este beáztatjuk, a szalonnát felszeleteljük, a szélét becakkozzuk, kiolvasztjuk, majd a megtisztított, egészben hagyott hagymát beledobjuk. Együtt megpirítjuk, majd a szalonnaszeleteket kivesszük, és félretesszük. A hagymára öntjük a lencsét, a megtisztított, kettévágott zöldségeket és az ízesítőket. (A petrezselyemcsokrot tálalás előtt ne feledjük el kidobni belőle!) Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. Ha a szalonna nem volt túl sós, meg is sózzuk. Nem szabad levesesnek lennie, a magyar ízlésnek jobban megfelel, ha a liszttel elhabart tejföllel besűrítjük. Tálaláskor a tetejére tesszük a ropogós szalonnaszeleteket.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »