Lencsefőzelék zsírmentesen recept

Hozzávalók:
- 250 gr lencse
- só
- bors
- 1 db babérlevél
- 2 db kisebb zellerszár, akàr a levele is
- 2 db paradicsom
- fél hagyma
- 2 db sárgarépa
- (olíva) olaj
Elkészítése:
A lencsét 1,5 órára beáztatjuk, majd mikor már jól megduzzadt, átmossuk és lábasba öntjük, majd hozzáadjuk a teáskanálnyi olajat. Felkockázzuk a zöldségeket és hozzáadjuk a lencséhez, ezt felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, melyet időről-időre pótolunk. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérlevelet és kb. 1-1,5 óra alatt lassú tűzön puhára főzzük. Magában vagy levesgyönggyel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »