Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg lencse
    • 5 babérlevél
    • 2 ek finomliszt
    • 2 ek étolaj
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint almaecet
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • 1 pohár tejföl
    • ízlés szerint só

    Elkészítése:

    A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle.

    Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.

    Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel.

    Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.

    Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.

    A lencsefőzelék kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 105 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 13 g
    Zsír: 3 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá