Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 5 babérlevél
- 2 ek finomliszt
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint almaecet
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle.
Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.
Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel.
Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.
Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.
A lencsefőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »