Lencsefőzelék recept
Hozzávalók:
- 50 dkg lencse
- 5 babérlevél
- 2 ek finomliszt
- 2 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint almaecet
- 1 kávéskanál mustár
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 pohár tejföl
- ízlés szerint só
Elkészítése:
A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle.
Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.
Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel.
Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.
Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.
A lencsefőzelék kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 13 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »


