Lencsefőzelék

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 5 babérlevél
  • 2 ek finomliszt
  • 2 ek étolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint almaecet
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 pohár tejföl
  • ízlés szerint só

Elkészítése:

A lencsét babérlevéllel és sóval felteszem főni. Jó ízt ad a főzeléknek egy darabka füstölt szalonna bőr, amit együtt főzök a lencsével, és a tálalás előtt eltávolítom belőle.

Közben a lisztből és olajból sötét rántást készítek, majd belerakom az apróra vágott vöröshagymát, és fokhagymát. Megszórom pirospaprikával.

Ha a lencse megpuhult, a vízzel simára kevert rántást beleöntöm, elkeverem, ízesítem mustárral, ecettel.

Végül a főzelékből mert lével simára kevert tejfölt is beleöntöm, majd pár percig forralom, és tálalom.

Feltétnek sült szalonnát, kolbászt, párolt húst, pörköltet kínálok, vagy bármit, amit kedvelünk.