Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lencsefőzelék recept

Lencsefőzelék
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 250 g lencse
    • 2 fej hagyma (finomra aprítva)
    • 2 gerezd fokhagyma
    • néhány babérlevél
    • 1 kávéskanál mustár
    • kevés ecet
    • 1 kávéskanál cukor
    • só ízlés szerint
    • Rántáshoz:
    • 1 nagyobb kanál liszt
    • 1 kanál zsír
    • kevés őrölt pirospaprika

    Elkészítése:

    A lencsét előző este beáztatjuk bő vízbe.

    Másnap a lencsét sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk.

    A lencse levéből keveset kiveszünk és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket.

    Készíthetjük tejfölös vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá