Lencsefőzelék recept

Hozzávalók:
- 250 g lencse
- 2 fej hagyma (finomra aprítva)
- 2 gerezd fokhagyma
- néhány babérlevél
- 1 kávéskanál mustár
- kevés ecet
- 1 kávéskanál cukor
- só ízlés szerint
- Rántáshoz:
- 1 nagyobb kanál liszt
- 1 kanál zsír
- kevés őrölt pirospaprika
Elkészítése:
A lencsét előző este beáztatjuk bő vízbe.
Másnap a lencsét sós, enyhén ecetes vízben, a babérlevelekkel feltesszük főni. Mikor a lencse kezd megpuhulni, zsíron elkészítjük a rántást, amihez csipetnyi pirospaprikát is adunk.
A lencse levéből keveset kiveszünk és csomómentesre keverjük vele a rántást. Hozzáadjuk a mustárt és visszaöntjük a levesbe. Kevés cukrot adunk hozzá. Kóstolás után, ha szükséges, még kiegyensúlyozhatjuk ételünk ízét. Ez mindenre vonatkozik! A sóval kompenzálhatjuk a cukrot és fordítva. Az ecetet, kevés tejföl hozzákeverésével ellensúlyozhatjuk. A tejföl lágyíthatja az ízeket.
Készíthetjük tejfölös vagy tejszínes habarással is, a rántás helyett.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »